Pecikoza: Čekamo zvaničnu potvrdu za nastavak vakcinacije bez najave u KS

Vijesti 02. aug 202112:28 > 12:33 0 komentara
N1

U sarajevskoj Zetri danas je nastavljen proces vakcinacije, ali nije bilo toliko ljudi kao prethodnih dana kada su zabilježene velike gužve. Kako su nam rekli iz Ministarstva zdravstva KS, nastavak masovne vakcinacije je planiran, ali još čekaju informacije o raspoloživom broju vakcina.

“U planu imamo produžetak vakcinacije. Još uvijek čekamo zvaničnu potvrdu toga da će se nastaviti, a na raspolaganju je AstraZeneca, još 10.000 ove vakcine treba da dođe.” , istakla je glasnogovornica kantonalnog Ministarstva zdravstva Mirna Pecikoza.

Pecikoza je istakla da su vrlo zadovoljni odzivom građana s obzirom na to da su velike vrućine.

“Građani se obično oko 12 sati povuku. Čekanje zaista nije dugo. Nadamo se da će i dalje građani dolaziti , obično su u jutarnjim i večernjim satima veće gužve.”

Faruk Zametica/N1
Faruk Zametica/N1
Faruk Zametica/N1
Faruk Zametica/N1
Faruk Zametica/N1
Faruk Zametica/N1

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva KS je govorila i o povjerenju građana u vakcinu AstraZeneca.

“AstraZeneca je odlična vakcina pokazala je rezultate i pruža zaštitu, građani se svakako trebaju savjetovati sa  svojim porodičnim ljekarom i ljekarima na vakcinalnim punktovimau Zetri. Jednom dozom je vakcinisano oko 25 posto građana KS i 10 posto sa obje doze. Tu se ubrajaju i oni koji su se vakcinisali van Kantona Sarajevo, a koji su se prijavili na našu aplikaciju. ” – zaključila je Pecikoza.

Podsjetimo, tokom vikenda zabilježne su velike gužve ispred Zetre.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!