Petrovića želi da smijeni 25 odbornika, on poručuje: “Nema razloga za paniku”

Vijesti 12. jan 202314:01 0 komentara
SDS

Skupština grada Bijeljina zaprimila je danas inicijativu za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića, koju je podnijelo 25 od 31 odbornika.

Inicijativu za opoziv Petrovića podnijeli su odbornici SNSD, DEMOS, Republičke stranke Srpske, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, SDS Semberija Mićo Mićić, SDA, Pokreta za Bijeljinu, NPS i DNS.

Kako je navedeno u inicijativi za opoziv gradonačelnika, ista je podnijeta iz sljedećih Zakonom predviđenih razloga, a odnose se na to što Petrović kako je navedeno nije obezbijedio izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, što ne sprovodi odluke Skupštine grada i strateška razvojna dokumenta grada, te što nije podnio Skupštini grada Bijeljina izvještaj o radu.

“U skladu sa Poslovnikom o radu Skupštine grada Bijeljina, inicijativa će odmah biti proslijeđena gradonačelniku i Komisiji za izbor i imenovanje, na davanje mišljenja u roku od 15 dana, nakon čega se stiču uslovi da se o inicijativi raspravlja na sjednici Skupštine grada, za šta je predviđen rok od 30 dana od dana podnošenja inicijative”, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik se oglasio jučer i poručio kako “nema razloga za paniku i strah”.

“Ovaj referendum mora biti propraćen na viskom nivou, sa velikim brojem posmatrača i sa strogim kontrolama uz poštovanje izbornog, demokratskog procesa, tako da narodna volja bude ispoštovana do samog kraja jer svjedoci smo šta se desilo u oktobru našoj Jeleni Trivić i svima nama! Zahtijevaću provjeru svih nalaza za one ljude koji su proglašeni slijepim, a krivična prijava protiv odgovornih zločinaca je već podnijeta.
Novac za opoziv neka traže od svog “baje” iz Laktaša, jer ima i previše, on sam ima budžet kao što je naš gradski. Zahtijevaću da aktuelni odbornici, predsjednik i potpredsjednici Skupštine preuzmu političku odgovornost i kada se njihov pokušaj prekrajanja izborne volje građana osujeti da se lijepo povuku i oslobode ovaj Grad od opstrukcija. Kako ćemo i šta ćemo poslije neuspjelog opoziva to ćete vidjeti. Ovo pokretanje opoziva je prilika da se konačno prebrojimo i vidimo gdje je ko i ko je za šta, što je izuzetno bitno za dalje funkcionisanje. Svakom ko vam ponudi novac, pakete pomoći, ili bilo šta, sve uzimajte, sve, ne odbijajte ništa. A na dan referenduma glasaćete kako vam je srcu milo, duši drago, savjesti mirno i umu razumno. Budu li pokušali da pokradu izbornu volju građana na bilo koji način, neka se spreme i neka zapamte, na Bijeljini, Semberiji i Petroviću zajedno sa narodom će se slomiti”, naveo je Petrović na Facebooku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!