Phil Foden sa majkom učestvovao u tuči: Bio je to potpuni haos

Vijesti 21. feb 202215:29 0 komentara
REUTERS/Justin Tallis

Engleski reprezentativac i član Manchester Cityja Phil Foden bio je učesnik tuče na bokserskom meču između Kellyja Brooka i Amiara Khana.

Foden je sa majkom Claire prisustvovao bokserskom spektaklu nakon što je City poražen od Tottenhama rezultatom 3:2. Kada su zauzimali mjesta u svojoj galeriji, grupa osoba je hodala iza zvijezde Cityja i dobacivala, nakon čega je iz galerije izašla Claire Foden i najprije tražila od mladića da odu, a zatim je jednog od njih i odgurnula.

Nakon toga nastao je haos. Odgurnuti mladić pesnicom je udario Claire Foden, nakon čega je nastala gotovo opšta tuča. I sam Phil Foden pokušao je zaštititi majku, nakon čega je iz galerije Fodenovih izašla osoba sa aparatom za gašenje požara, kojim je zamahivao prema trojici mladića.

Sve je to trajalo oko minut i pol, ali svjedoci tvrde da je tuča izgledala mnogo gore od onoga što je na snimku bilo vidljivo.

“Bio sam u susjednom boksu i čuo svu viku i vrištanje pa smo izašli vidjeti šta se događa. Svi su govorili da je Phil Foden tamo i bilo je više nasilja nego što je snimljeno. Još jedan muškarac dobio je udarac nakon što je snimak završio. Krvario je. Trajalo je još nekoliko minuta i u jednom trenutku je pozvano osiguranje i puno ljudi je na kraju izbačeno”, rekao je jedan od svjedoka.

Man City:”Šokirani smo”

O svemu se oglasio i Fodenov klub, Manchester City.

“Klub je svjestan videosnimka koji je kružio društvenim mrežama, na kojem se vidi kako su Phil Foden i njegova porodica maltretirani i zlostavljani”, rekli su dužnosnici engleskog kluba. Šokirani smo i zgroženi prirodom zlostavljanja i napada koji je uslijedio na jednog od članova Philove porodice. Nastavit ćemo pružati Philu i njegovoj porodici svu podršku i pomoć koja im je potrebna”, stoji u saopštenju CItyja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!