Plakalo, Mektić, Hota-Muminović i Aleksandra Škrbić u Danu uživo

Vijesti 23. jun 202213:48 > 13:49 0 komentara
N1

U današnjem Danu uživo naša centralna tema je Samit EU - Zapadni Balkan u Briselu nakon kojeg ćemo znati više o eventualnom kandidatskom statusu BiH. Naš reporter Nikola Radišić uživo je u Briselu, a u studiju pozdravlajmo Haris Plakalo, generalni sekretar Evropskog pokreta u BiH.

O stanju u pravosuđu, protestima veterana, kupovini stana od svajetnika osumnjičenog za trgovinu drogom, bh. kandidatskom statusu, potencijalu i aktuelne vlasti i opozicije na izborima danas razgovaramo sa Draganom Mektićem, zastupnikom u Zastupničkom domu PSBiH.
Nakon odluke da će sva djeca od 5 do 9. razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo dobiti besplatne udžbenike sa nama je danas ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota Muminović. Govorimo i upisu u škole, te vrtiće.
Izvještavamo iz Neuma čiji stanovnici protestvuju zbog uplovljavanja velikog kruzera, zatim iz Banja Luke koju opet posjećuje visoki predstavnik Christian Schmidt. Donosimo informacije o uviđaju oštećenog aviona Croatia Airlinesa na sarajevskom aerodromu.
Upoznajte i Banjalučanku umjetničkog imena Andra Kiddo, koja je izbacila svoj prvi autorski singl “Soundtrack noći”. Ona je naša muzička gošća.
Ne propustite vijesti iz svijeta, sporta, ekonomije i biznisa.
Sa vama je danas Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!