Plakati sa porukom “Mi nismo genocidan narod” osvanuli u Srebrenici (FOTO)

Vijesti 23. maj 202409:08 5 komentara
N1

Generalna skupština Ujedinjenih nacija danas će glasati o rezoluciji o Srebrenici kojom je predviđeno da se 11. juli proglasi Međunarodnim danom sjećanja i obilježavanja genocida 1995. godine u Srebrenici. Povodom toga, u Srebrenici su jutros osvanuli plakati sa porukom "Mi nismo genocidan narod".

Naime, kako javlja reporter N1 plakati su postavljeni na mjestu predviđenom za bilborde u gradu, a na njima je ispisana poruka: “Mi nismo genocidan narod. Pamtimo”, dok u potpisu na plakatu stoji: “Ponosna Srbija i Srpska”.

Još se ne zna ko je postavio plakate u Srebrenici.

Podsjećamo, Rezolucija o genocidu u Srebrenici danas će se naći na sjednici Generalne skupštine i to u okviru teme “Kultura mira”.

Brojne države izrazile su želju da budu kosponzori rezolucije, a prema posljednjim informacijama taj broj popeo se na 38 država. Autori rezolucije su Bosna i Hercegovina, Ruanda i Njemačka.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine već nekoliko danas su u New Yorku gdje sa ambasadorom BiH pri UN-u Zlatkom Lagumdžijom obavljaju niz razgovora s predstavnicima zemalja povodom rezolucije o Srebrenici.

Danas od 15 sati u programu N1 prate specijalnu emisiju, kao i prenos zasjedanja Generalne skupštine UN u vezi sa rezolucijom o genocidu u Srebrenici.

Više čitajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare