Počela ljetna sezona na Panonskim jezerima, prvi kupači oduševljeni ponudom

Vijesti 19. jun 202317:10 0 komentara

Ljetna turistička sezona u Tuzlanskom kantonu otvorena je na Panonskim jezerima. Loše vremenske prilike uvjetovale su kašnjenje, no svi vjeruju u uspjeh turističke sezone.

Loše vremenske prilike nisu zaobišle ni Panonska jezera gdje je sezona kupanja zvanično počela 1.juna. Iako danas voda još nije postigla odgovarajuću temperaturu, gosti dolaze.

“Ja sa sam iz Milića iz Republike Srpske. Došla sam prije sat vremena. Vidim da je fino vrijeme poslije ovih velikih kiša.”

“U okolini od 50, 100 kilometara, mi nemamo mjesta da se okupamo. Od jezera Modrac, Sniježnica, rijeka oskova, Gostelja, Spreča. To je sve nula. Ovdje imamo svjetski ugođaj. Ovo nema niko na svijetu.”

Vezane vijesti

“Jest, odlično je ovdje. Dolazim iz Županje.”

” Iz Tuzle. Predivno je, samo čekam malo da se voda ugrije poslije kiša. Treba bar desetak dana.”

“Mi smo iz Gračanice, super nam je. Došli smo malo porodično. ( Sviđa li se tebi? ) Mnogo. (Kakva je voda?) Hladna.”

Panonska jezera ove godine obilježavaju 20 godina postojanja i rada. Slavlje započinje koncertom Gibonnija 24.juna na kojem se očekuje veliki broj posjetitelja.

“Ne samo građana Tuzle. Imamo dobre najave. Turistička zajednica Novog Sada traži da kupi ulaznice, gradovi iz središnje Bosne, turističke zajednice. To sve govori da trebamo raditi takve značajne stvari”, kaže Majid Porobić, direktor JKP „PANONNICA“ Tuzla.

“Panonska jezera su ključni generator razvoja, ne samo Tuzle nego čitavog TK. Panonska jezera su do kraja prošle godine generisali 5, 5 miliona posjetitelja u naš grad, u naš kanton. Dakle, veoma značjan manifestiacija, veoma značajna destinacija. Program koji je napravljen je veoma dobar i atraktivan”, kaže Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Konstantno ulaganje u kompleks Panonskih jezera, doprinijelo je razvoju turizma u jednom industrijskom gradu kakav je Tuzla, rečeno je danas.

“Grad koji ima šta da ponudi, ima šta da pokaže. Zaista slovi kao jedintsvena turistička destinacija. Iz Turističke zajednice grada Tuzle se zaista trudimo da osmišljkavamo nove manifestacije, da radimo na obogaćivanju sadržaja naše tursitičke ponude i izvan ljktne sezone koja nam je svima u fokusu”, dodaje Amra Jaganjac, turistička zajednica Grada Tuzle.

“Što bolju promociju ostalih turističkih destinacija na području TK. Tako da imamo pune bazene u Srebreniku, punu termu i banju Gradačac, terme Gračanica, jezera, koliko toliko puna kupača”, ističe Miralem mešković, turistička zajednica Tuzlanskog kantona.

Koliko će kupača biti u Tuzli, ali i na nekim drugim kupalištima, određuju vremenske prilike koje su svake godine sve teže. I pored toga, na ovim slanim jezerima prošle sezone je evidentirano više od 300. 000 posjetitelja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Pročitajte više

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!