Počinje manifestacija “Zima u Tuzli”: Večeras koncert Džejle Ramović, očekuje se veliki broj posjetitelja

Vijesti 15. dec 202318:24 0 komentara

Koncertom Džejle Ramović večeras u Tuzli započinje manifestacija "Zima u Tuzli" uz niz sadržaja na Trgu slobode i u Centralnom gradskom parku. Time započinje i zimska turistička sezona u TK, a očekuje se i veliki broj posjetitelja.

Na trgu je 20 kućica u kojem obrtnici, ugostitelji i drugi privrednici, izlažu i prodaju svoje proizvode.

Edin Salkić:

“Zadovoljni smo sa prodajom, svake godine učestvujemo, bude posjećeno i bude dosta koncerata i lijepih događaja. Ljudi izađu da nas podrže.”

Nastupit će Džejla Ramović, Perpetum Mobile, Tajni gaz, Dušan Petrović jazz band, Retro, TNT Bend, Tijana Dapčević, itd. Planirana je proslava predstojećih praznikauz  u Bajagu i Instruktore.

Amra Jaganjac, Turistička zajednica Grada Tuzla:

“Program koji očekuje sve posjetitelje na Trgu slobode kako večeras tako i u narednim danima, podrazumijeva veliki broj domaćih i regionalnih muzičkih zvijezda koje će, sigurna sam, rasplesati i raspjevati sve one koji budu na Trgu slobode”.

Osim privrednika, ovaj događaj su podržali partneri i sponzori.

Tatjana Paunoski, Bingo Group:

“Ove godine kao i prošle, naša članica grupacije Pivara Tuzla, predstavit će se na trgu. Prošle godine su uradili zaista sjajnu stvar, trg je izgledao spektakularno i isto planiramo nastaviti i ove godine.”

Zima u Tuzli donosi višestruke benefite ovom gradu, rečeno je na otvaranju.

Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle:

“Građani i kvalitet života sa jedne strane, a sa druge strane je to da kroz ovu manifestaciju posjeti veliki broj gostiju što su direktni i indirektni efekti za čitavu privredu Grada Tuzle gdje imamo pune hotele, motele, hostele, ugostiteljske objekte i sve druge sadržaje koji se nude u ovom periodu.”

Osim na Trgu, dio kućica se biti smješten u Gradskom parku koji je već ukrašen i pun sadržaja za najmlađe. Organizatori ove manifestacije se nadaju da će svako pronaći ponešto za sebe, a osim zarade, druženje je posebno bitno u praznične dane

Osim hrane i pića i slatkiša, posjetitelji mogu kupiti neku domaću rukotvorinu poput kutija, pepeljare, podmetača i drugih stvari kao što su pletene i vezene torbe. Kupovinom ovih proizvoda, pomažu se domaći privrednici i obrtnici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!