Podrška Ambasade SAD-a Kantonalnom tužilaštvu KS u borbi protiv korupcije

Vijesti 12. jun 202414:35 0 komentara
Tužilaštvo KS

Delegacija Ambasade Sjedinjenih Američkih Država posjetila je danas Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, a tom prilikom je izražena podrška radu ove institucije u radu protiv korupcije i oraniziranog kriminala.

V.d. glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Meliha Dugalija sastala se sa šefom Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona (INL) Ambasade SAD-a u BiH Matanom Mayerom i predstavnicima Ambasade SAD-a u okviru antikorupcijskih aktivnosti koje podržava Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Na sastanku je iskazana snažna podrška novom rukovodstvu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo na čelu sa v.d. glavnom tužiteljicom Melihom Dugalijom u cilju procesuiranja slučajeva korupcije i organiziranog kriminala kao jednim od glavnih prioriteta ove pravosudne institucije.

Dogovorene su aktivnosti koje će podržati Ambasada SAD-a u narednom periodu u cilju izgradnje efektivnog i efikasnog antikorupcijskog sistema u Kantonu Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!