Podsekretarka Allen se poklonila žrtvama genocida u Srebrenici

Vijesti 14. maj 202420:24 0 komentara
Elizabeth Allen u Potočarima (x/UnderSecPD)

Podsekretarka državnog sekretarijata za javnu diplomatiju Elizabeth Allen posjetila je u utorak Memorijalni centar Srebrenica gdje se poklonila žrtvama genocida.

Allen je tom prilikom posebno istakla i pohvalila rad MC-a u borbi protiv poricanja genocida, ali i poboljšanja uslova za pomirenje u Bosni i Hercegovini.

“Posjeta Memorijalnom centru Srebrenica gdje su uradili nevjerovatan posao u borbi protiv poricanja genocida, edukaciji budućih generacija i poboljšanju uslova za pomirenje u BiH”, objavljeno je na slubenom profilu američke podsekretarke na X-u.

Allen od jučer boravi u službenoj posjeti u Bosnu i Hercegovinu, a nakon toga će putovati u Srbiju, Kosovo i Sjevernu Makedoniju kako bi produbila partnerske odnose sa zemljama Zapadnog Balkana i unaprijedila zajedničke ciljeve regionalne saradnje i evropske integracije, saopšteno je iz State Depertmenta.

“Podsekretarka Allen će naglasiti osnovne demokratske vrijednosti koje dijelimo sa narodom Zapadnog Balkana i važnost zajedničkog rada na zaštiti slobodnih i otvorenih društava od negativnih utjecaja”, kazali su još.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!