Podžić primio novoimenovanog vojnog izaslanika Ukrajine

Vijesti 10. okt 202213:47 2 komentara
Ministarstvo odbrane BiH

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u nastupni posjet primio novoimenovanog vojnog izaslanika Ukrajine brigadira Dmytroa Malika.

Na sastanku je razgovarano o sigurnosno-političkoj situaciji u Ukrajini i u Bosni i Hercegovni te kako se to odražava na međusobnu suradnju ministarstava obrane dvaju zemalja.

Prema potpisanom planu bilaterane vojne suradnje, tijekom protekle 2021. godine u Ukrajini su obavljene dvije, a u Bosni i Hercegovini jedna zajednička aktivnost. Početkom ove godine otpočet je proces usuglašavanja plana bilateralne suradnje za 2022. godinu, ali zbog izbijanja rata u Ukrajini nije došlo do realizacije.

Uživo: Žestoki napadi na Kijev, obratio se Putin, pogođen konzulat Njemačke

Ministar Podžić je izrazio puno razumijevanje i solidarnost za sve ratne teškoće kroz koji prolazi ukrajinski narod. On je skrenuo pažnju ukrajinskom vojnom izaslaniku na nejedinstven stav državnog vrha Bosne i Hercegovine po pitanju rata u Ukrajini, ali i na činjenicu da su se u Generalnoj skupštini UN-a i u Vijeću Europe dužnosnici BiH pridružili osudi ruske agresije na suverenu državu Ukrajinu. Ministar je potsjetio i da je Ministarstvo obrane BiH dio Kontaktne skupine za obranu Ukrajine, u kojoj sudjeluje na poziv Ministarstva obrane Sjedinjenih Američkih Država.

Brigadir Malik je zahvalio ministru Podžiću na dobrodošlici, a oba sugovornika su izrazili nadu da će se u skoroj budućnosti stvoriti okolnosti za veću suradnju BiH i Ukrajine i njihovih oružanih snaga.

Ukrajinski vojni izaslanik za Bosnu i Hercegovinu je nerezidentni, i stalno je smješten u Veleposlanstvu Ukrajine u Republici Hrvatskoj. Sastanku je nazočio i šef Kabineta ministra obrane BiH Kemal Korjenić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare