Pogledajte snimke poplave u Krajini (FOTO+VIDEO)

Vijesti 15. maj 202313:26
N1

Zbog obilnih padavina došlo je do izlijevanja rijeka u pojedinim područjima Federacije BiH, a situacija je trenutno najteža na podrčju Unsko-sanskog kantona.

Posjetili smo mjesnu zajednicu Kulen Vakuf u općini Bihać gdje je nekoliko objekata bilo je ugroženo, i gdje su na intervenciju upućeni pripadnici Vatrogasne jedinice sa pumpama za ispumpavanje vode i vrećama sa pijeskom.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Pogledajte i snimak poplavljenih kuća i imanja.

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) prati situaciju na terenu i ukoliko bude potrebno reagirat će u skladu sa svojim nadležnostima, potvrdili su iz FUCZ.

“FUCZ će u okviru naših nadležnosti za tražanje pomoći izaći u susret ukoliko to bude potrebno. Trenutno postoji mogućnost da se traže pumpe za ispumpanje u Unsko-sanskom kantonu. Ukoliko bude bilo potrebe i za ljudskim resursima, Specijalizirane jedinice za spašavanje pod vodom, FUCZ će se uključiti. FUCZ prati i pratit će situaciju na terenu i mi uvijek kapacitete u skladu sa situacijom pripremimo i u pripravnosti smo u skladu s onim što je potrebno”, kazala je glasnovogovnica FUCZ Majda Kovač.

Zbog obilnih kišnih padavina došlo je do zamućenja vode na svim izvorištima koja su u funkciji grada Bihaća, te se zbog toga potrošačima preporučuje prokuhavanje vode prije upotrebe za piće, kazali iz FUCZ.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad