Policija ponovo pretresa imovinu Seida Hadžibajrića i Elmedina Karišika

Vijesti 28. mar 202408:51 0 komentara
Faktor

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, provode operativnu akciju kodnog naziva "Start II".

Kako se nezvanično navodi na meti pretresa su stanovi i drugi objekti koje koriste Elmedin Karišik, vlasnik firme “Plaza Group” i Seid Hadžibajrić, sin pritvorenog bivšeg načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića.

Obojica su već ranije hapšeni u okviru akcije “Start” kada je i uhapšen stariji Hadžibajrić, koji se sve od tada nalazi u pritvoru.

Za razliku od njega, Karišik je u oktobru prošle godine pušten na slobodu nakon što je platio kauciju od 346.000, kao i Hadžibajrić mlađi koji je pušten uz mjere zabrane.

Kako Faktor navodi, objekti koji se pretresaju već su ranije pretresani u okviru akcije “Start”.

Ovoga puta pretresi se vrše u sklopu istrage Tužilaštva KS, dok je ranije istragu protiv Karišika i Seida Hadžibajrića istragu vodilo Tužilaštvo BiH.
Inače, u ovom predmetu sve vrijeme se preklapaju nadležnosti ova dva tužilaštva, pa se tako nakon prvobitne akcije “Start” Ibrahimom

Hadžibajrićem i sekretarkom Općine Almom Destanović bavilo kantonalno Tužilaštvo, odnosno sud, dok su Seid Hadžibajrić, Elmedin Karišik, te još dvoje osumnjičenih predati Tužilaštvu BiH u dalju nadležnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!