Policijska akademiji FMUP-a ustupila salu mališanima FK Igman nakon što je oluja uništila njihov balon za treninge (FOTO/VIDEO)

Nogomet 22. dec 202322:34 2 komentara

Nakon što je olujno nevrijeme početkom novembra uništilo balon na nogometnom terenu FK Igman na Ilidži, mališani su ostali bez mjesta za treniranje. FK Igman se tada oglasio s tužnim saopštenjem u kojem su naveli kako su tereni van funkcije do daljnjeg. No, najmlađi članovi ovog kluba dobili su priliku da treniraju do konačnog rješenja, u drugim prostorijama koje im je ustupila Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Nakon što smo primjetili da više puta sedmično na Vracama kroz kapiju Akademije prolaze nasmijani mališani, kontaktirali smo FMUP i tražili informaciju.

“Nakon što je olujno nevrijeme uništilo balon na nogometnom terenu FK Igman na Ilidži federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak stavio je na raspolaganje FK Igman zatvorenu salu u Policijskoj akademiji FMUP-a. Cijenili smo kako se djeci, zbog niskih temperatura u Sarajevu, treba osigurati zatvoreni prostor s grijanjem, a u kojem mogu trenirati. Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova nastavit će i dalje podržavati rad sportskih klubova te stimulisati najmlađe članove našeg društva da se bave sportskim aktivnostima”, kazao je za N1 federalni inspektor – šef Kabineta ministra FMUP-a Ervin Mušinović.

N1

Mališani treniraju tri puta sedmično, a svaki put ih dočekaju i isprate nasmijani policijski službenici i uposlenici FMUP-a, što im je poseban doživljaj. Do sada su trenirali na otvorenom, ali su se i borili iz utakmice u utakmicu i bilježili rezultate.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare