Policijski službenici u BiH u obavezi da uhapse Mirnesu S.?

Vijesti 05. jan 202317:07 0 komentara
N1

SIPA je obavještena da se Mirnesa Bešlić, njemačka državljanaka porijeklom iz Busovače nalazi na interpolovoj crvenoj potjernici koju je raspisala Njemačka, a policijski službenici ove agencije su dobili nalog, da je ukoliko je identifikuju liše slobode, nakon čega bi bila predata njemačkim vlastima potvrđeno je za N1 iz ove Agencije.

Za navedenu osobu raspisana je međunarodna crvena interpolova potjernica. SIPA je samo obavještena, i ukoliko je identifikuju policijski slubenici ove agencije dužni su da je liše slobode, nakon čega bi bila predata Njemačkoj“, kazali su za N1 u službi za odnose s javnošću ove Agencije.

Za očekivati je da su isto naređenje dobili pripadnici drugih agencija. Da je obavještenje Interpola Wiesbaden stiglo da se naslutiti i iz odgovora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. To je prva adresa za prijem takvih infomracija, ali o tome nisu željeli davati informacije.

Obavještavamo Vas da sve informacije koje eventualno zaprimimo od Interpola Wiesbaden su namijenjene samo za policijsku i sudsku upotrebu, odnosno službi za provođenje zakona, što nas sprječava da, u interesu istrage, u ovom trenutku otkrivamo bilo kakve informacije u konkretnom slučaju“, odgovorili su iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela.

Njemačka policija je i javno saopštila da su njihove oči usmjerene na Balkan. Do sada Mirnesa S. koja se sumnjiči da je ukrala milion evra u Študgartu nije pronođena.

Postoje indicije da bi se mogla naći u regiji, no ništa ne ukazuje da je ušla u Bosnu i Hercegovinu. Granična policija Bosne i Hercegovine slučaj nije komentarisala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!