Politički razdori u Banjaluci šire se na više frontova (VIDEO)

Vijesti 28. feb 202421:03 0 komentara
N1

Razdori u Banjaluci. Na više frontova. Dok borba skupštinske većine i gradonačelnika Draška Stanivukovića neprestano traje i prelazi nivo kulture, opozicija u RS vodi borbu ujedinjenja. Kako im ide, možda se najbolje vidi u Banjaluci. Sve su prilike da će na predstojeće lokalne izbore u više kolona.

Još jedna prekinuta, skandalozna, ali ovaj put na momente i degutantna sjednica banjalučke skupštine. Psovalo se. Vrijeđalo. Pozivalo na raspuštanje. Jedino, se ništa, ponovo, nije radilo.

“I ono što ovdje treba reći da sU doveli jedan broj radnika da viču o mobingu i pritom ljudi vidjeli ste da je jedan radnik izašao i meni psovao majku, oca, Boga, vrijeđao i šta sve nije izgovorio”, riječi su banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića.

“Najbitnije je samo da on osigura tu vojsku koja bi trebala negdje da glasa za njega na ovim izborima, ništa drugo”, dodao je potom Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

I dok se u skupštini neprestano međusobno “bore”, bori se i opozicija u RS da se ujedini. Za ujedinjenje u Banjaluci, kamen spoticanja – Draško Stanivuković. Potvrđeno je to još jednom nakon održanog sastanka lider SDS-a i Liste za pravdu i red. Uvrede na račun aktuelnog gradonačelnika grada na Vrbasu, nizu izostale ni od strane Nebojše Vukanovića.

“On je odgovoran za sve ove tenzije koje se i sada dešavaju u opoziciji svojom bolesnom ambicijom, svojom prevrtljivošću, on misli da je kombnacija Miloša, a ne zna ko su ni Miloš ni Karađorđe. To je niko i ništa i ja vam kažem sad od danas prevrnuću svaki kamen samo da on ne bude gradonačelnik. Uništiću ga”, poručio je Vukanović.

Ispred SDS-a, s druge strane, Milan Miličević, smireno i staloženo. Al i u dilemi.

“Da li da ne idemo sa svojim kandidatom ili ćemo imati svog kandidata. U ovom momentu GO SDS-a Banjaluka, za sada ima većinsko mišljenje, nismo glasali, nismo donijeli konanačnu odluku da SDS ide sa svojim kandidatom”, rekao je lider SDS-a.

Konačnu odluku su donijeli za kako kaže 95 odsto opština i gradova u kojima će zajednički nastupiti. Trebinje i Bijeljina između ostalog. Sporne tačne Sokolac i Ugljevik. Ali i neprestano Banjaluka. Dok će opozicija, sve su prilike na izbore u više kolona. Jedini optimističan potpredsjednik PDP-a, Igor Crnadak.

Opširnije u prilogu Žane Kezunović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!