Poljski policajci i vatrogasci – profesionalci s velikim srcem

Vijesti 05. mar 202217:39 > 18:09 0 komentara
N1

Od početka ruske agresije na Ukrajinu u susjednu Poljsku došlo je oko 800.000 izbjeglica.

Gotovo 100.000 izbjeglica dnevno u prosjeku pređe ukrajinsko-poljsku granicu. Najviše njih dođe na granične prijelaze Medyka i Korczowa, koji su jedan od drugog udaljeni 20-ak kilometara.

Na takav priliv izbjeglica u tako kratkom periodu niti jedna država na svijetu ne može biti spremna, ali Poljaci se trude da pomognu svojim susjedima najbolje što znaju i u tome u većini slučajeva uspijevaju. Volonteri su među najzaslužnijim za to, ali posebno treba istaknuti poljske “ljude u uniformi”.

Policajci, vatrogasci, vojnici, medicinari, granični policajci, svi oni rade zaista sjajan posao. Uvijek su “pri ruci” da pomognu majkama s malom djecom. Da li tako što će pričuvati djecu ili ponijeti kofere, uputiti ih na pravo mjesto s osmijehom na licu.

U fotogaleriji reportera N1 koji se nalazi na granici Ukrajine i Poljske pogledajte profesionalce velikog srca čiji smo rad ispratili u posljednja tri dana na graničnim prijelazima Korczowa i Medyka, te gradu Przemyslu, udaljenom 15 kilometara od ukrajinsko-poljske granice.

Faruk Zametica N1

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!