Pomozi.ba primilo dirljivo pisamce od gospođe: Sve je ostavilo bez teksta

Vijesti 17. feb 202316:21 0 komentara
Pomozi.ba

Na adresu Pomozi.ba, humanitarno udruženje koje već danima prikuplja donacije za ugrožene zemljotresom, stiglo je dirljivo pisamce koje je poslala baka Milka sa njenom donacijom za narod Turske i Sirije.

Građani Bosne i Hercegovine su napravili veliki odaziv za donacije u udruženju Pomozi.ba: više od 300.000 poziva je upućeno na humanitarni broj, a 17 šlepera punih donirane robe je krenulo za Tursku i Siriju.

Jedna donacija koja je posebno ganula članove humanitarnog udruženja jeste poruka od bake Milke koje je stiglo danas.

Na svom Facebook nalogu objavili su njenu dirljivu poruku koja je sve ostavila bez teksta.

Naime, baka Milka je navela kako ima 91 godinu i želi dati prilog za pogođene zemljotresom, a u njenoj poruci između ostalog stoji: “Želim dati prilog za nastradale u Turskoj i Siriji. Ovim putem vam šaljem tople pozdrave od bake Grabenar Milke”.

Baka Milka je uz slatko pismo dostavila 10KM koje je toplim srcem donirala za ugroženi narod.

“Posebno nas je dirnuo gest naše korisnice, 91- godišnje bake Milke, koja nam je uz preslatko napisano pismo poslala 10 KM za pomoć narodu Turske i Sirije!

S obzirom na to da joj mi svakog dana na kućni prag donosimo gotov obrok, ne moramo ni govoriti u kakvom je teškom zdravstvenom i materijalnom stanju, ali to je nije spriječilo da od svojih minimalnih primanja, od kojih ne može ni sebi priuštiti sve što joj treba, izdvoji 10 KM za ljude koji su doživjeli veliku tragediju”, napisali su iz Pomozi.ba.

Nakon toga su zaključili “To smo mi! Ljudi ogromnog srca”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!