Ponovo pucano na vođu navijača Borca, za osumnjičenog zatražen pritvor

Vijesti 31. mar 202314:15 0 komentara
N1

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon saslušanja osumnjičenog Praštala Marka, rođenog 1996. godine iz Banja Luke, podnio je danas Okružnom sudu u Banjoj Luci prijedlog za određivanje pritvora, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa krivičnim djelom Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. ZKP. Krivični zakon Republike Srpske.

Osumnjičeni je 17. marta 2023. godine, oko 16 sati i 20 minuta, u ulici Aleja Svetog Save, u Banjoj Luci, upravljao svojim vozilom marke “mercedes” i nakon što je uočio povrijeđenog K.D. u svom vozilu, kojim je prolazio, izašao iz svog putničkog vozila naoružan vatrenim oružjem – pištoljem (za koji nije imao dozvolu za oružje niti dozvolu za držanje) i pokušao da oduzme život povređenom K.D. ispalivši više hitaca u pravcu zadnjeg kraja oštećenog vozila, nakon čega su se osumnjičeni i oštećena vozila udaljili sa lica mjesta, navodi se u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja posebnih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer se radi o krivičnom djelu.

Djelo za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, što je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i činjenicu da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo realnom prijetnjom ometanja javni red-remećenje javnosti, u skladu sa članom 197. stav 1. tačka c. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučivat će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, stoji u saopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!