Porodični dan u Hadžićima: Zabava za djecu i podrška za “Race for the Cure”

Vijesti 03. sep 202214:56 0 komentara
Rubin

U organizaciji Udruženja liječenih i oboljelih od karcinoma „Rubin“ iz Hadžića, danas je upriličen porodični dan, na kojem je između ostalog upriličena i mogućnost registracije za trku/šetnju za zdravlje „Race for the Cure“ koja se nakon dvije pandemijske godine u septembru održava u Sarajevu.

„Nama u našem Udruženju je jako važno da organizujemo ovakva druženja, kako bi ukazali na sam značaj samopregleda, redovnih kontrola. Ako smo današnjim događajem i razgovorom uticali bar na jednu osobu da uradi samopregled ili ode na kontrolni pregled, ponosni smo na ovaj događaj“. – rekla je Esma Šehić predsjednica Udruženja „Rubin“ iz Hadžića.

Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin
Rubin

Za najmlađe podijeljeni su simbolični paketići, a ovo Udruženje će 27.09 i 28.09 uraditi akciju besplatnih mamografskih pregleda za stanovnice Pazarića i Tarčina.

„Zahvaljujući novcu koji se prikuplja registracijama za utrku „Race for the Cure“ koju organizuje naša krovna organizacija Think pink – zajedno smo jedno, mi u Hadžićima smo obezbjedili 100 besplatnih mamografija. Važnost ovog projekta ogleda se u činjenici da zainteresovane žene ne moraju ići na preglede daleko, dolazimo im doslovno pred vrata, pa ih pozivamo i da urade pregled. Dakle, mamografije su obezbjeđene za žene iz ruralnih krajeva općine Hadžići.“ – dodala je Šehić.

Trka/šetnja za ozdravljenje „Race for the Cure“ je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Europi, zahvaljujući „Race for the Cure“ organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja , s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnostificirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Takođe, možete podržati team “Rubin” online registracijom na https://www.raceforthecure.eu/en/Teams/Team/Id/421.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!