Poruka koja se širi mrežama: Budućnost nam ubijaju odroni sadašnjosti

Vijesti 28. maj 202308:49 1 komentar
Twitter/ IG

Ne stišavaju se reakcije nakon kobne nesreće u Sarajevu u kojoj je život izgubila mlada doktorica Azra Spahić, a jedna od poruka koja je obišla društvene mreže širom regije je ona od Ivana Petrovića iz Zenice.

Naime, Petrović je kroz primjer stradale doktorice Azre Spahić napravio paralelu između toga “kako se postaje doktor sa 25 godina” i činjenice “kako se postaje idiot sa 25 godina”.

U centru Sarajeva na automobile zakačeni flajeri: “Zamisli ubiješ nekoga” (FOTO)

“Mlada Azra Spahić (25), bila je doktorica, naučnica, umjetnica i svestrana Bišćanka zaposlena u sarajevskom domu zdravlja, rođena da napravi razliku i donese nadu u ovom odronu od društva. Utrkujući se u Mercedesu, sinoć ju je na pješačkom prelazu pokosio Armin Berberović, zvani Berba, kojem babo nije kupio mašinu da je samo gleda, već da na cesti odmalena pokaže mu*a, naslijeđena po obje linije”, napisao je Petrović i dodao:

Večeras protestni skup u Sarajevu povodom stradanja mlade doktorice

“Osim Azrinim roditeljima i bližnjima, moja iskrena sućut svim Bosancima i Hercegovcima, koji su njenu smrt doživjeli kao nenadoknadivi gubitak za svjetliju budućnost naše zemlje. Neki dan smo obilježili Dan žalosti zbog masakra nad mladošću iz ratne prošlosti. Šta ćemo sa našim danima žalosti, u kojoj nam budućnost ubijaju odroni naše sadašnjosti?”.

Njegovu poruku možete pročitati u cjelosti:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare