Poruka partnerima: “James O'Brien politički je sahranio ‘Trojku'”

Vijesti 03. feb 202414:46 0 komentara
F.Z./N1

Lider SNSD-a Milorad Dodik je nakon sjednice glavnog odbora ove stranke poručio kako je pomoćnik državnog sekretara SAD-a za Evropu James O'Brien "politički sahranio" stranke "Trojke".

Dodik je danas, kao i u petak, žestoko kritikovao O'Briena.

“Ono što je on rekao rekli smo i mi, neprimjereno je da neko tako visoko rangiran ponaša se na taj način. Ne pamtim da je neko takav se bavio trivijalnim pitanjima, neprimjerene su njegove izjave. Došao ovdje da napravi dodatni nered, on je sahranio ‘Trojku’ politički. Nijedan dio povelje UN-a me dozvoljava da se tako strani državljanin ponaša u jednoj zemlji, sve je pogrešno uradio”, zaključio je prvi čovjek SNSD-a, inače i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska.

N1

O'Brien nije “otac Daytona” kako mu tepaju mediji, nego je “obični potrčko”, nastavio je sa napadima Dodik.

“On nije radio na Dejtonskom sporazumu, a tako se predstavlja. On je samo bio obični potrčko, arogantno nastupa, a čudi me za njega, znam ga kao smirenog, ne može da drži predavanje nikome. Ako ‘Trojka’ može da donese odluku da ide u NATO neka ide, mi nećemo. Kad god neki sero..a dođe, mi treba njemu da se povinujemo, umjesto da su rekli da smo napravili dogovor”, poručio je Dodik partnerima iz Sarajeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!