Poruka ruskom ambasadoru iz Predsjedništva BiH

Vijesti 26. maj 202222:42 4 komentara
Predsjedništvo BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić povodom novih prijetnji koje su upućene od ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini, a u vezi aspiracija naše zemlje da postane članica NATO-a, te ocjena kako kako bi to predstavljalo jasan "proturuski korak" na koji bi Moskva morala odgovoriti, poručio je da BiH neće pokleknuti pred ruskim pritiskom i odreći se NATO puta.

“Uporne prijetnje koje Kalabuhov upućuje Bosni i Hercegovini zbog odluka o NATO integracijama koju usvojene u skladu sa zakonima države Bosne i Hercegovine i u institucijama Bosne i Hercegovine, potpuno su neprihvatljive”, kategoričan je bio Komšić.

Ocijenio je kako iza Kalabuhovovih prijetnji stoji očita namjera za destabilizacijom Bosne i Hercegovine.

“Ambasador Kalabuhov mora znati da mi nećemo pokleknuti pred pritiskom i odreći se NATO puta zato što je to u interesu Rusije i njihovih saradnika u Bosni i Hercegovini”, poručio je Komšić.

Podsjećamo, iz Ambasade Ruske Federacije u BiH istaknuto je kako “učlanjenje bilo koje zemlje u Alijansu podrazumijeva apsolutnu podršku vojnim i političkim ciljevima NATO-a, dakle antiruskim koracima, što znači da se djelovanje svake države članice u okviru Alijanse smatra usmjerenim protiv Rusije”.

Zaključeno je da su zbog nacionalne bezbjednosti Rusije prinuđeni da preduzmu odbrambene mjere.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare