Posjete na KCUS-u su od danas moguće nakon niza godina, doktorica pojasnila detalje

Vijesti 11. dec 202313:46 0 komentara
N1

V.d. direktora Kliničkog univerizetskog centra u Sarajevu (KCUS), doktor Alen Pilav, saopštio je da će u ovoj ustanovi ponovno biti omogućene posjete hospitaliziranim pacijentima - što kao mogućnost nije postojalo već dugi niz godina. Posjete su moguće od danas, a promjena je i činjenica da ustanovi od danas mogu pristupiti i novinari, pa je ekipa N1 tako danas razgovarala sa uposlenicom, doktoricom psihijatrije Sabinim Kučukalić, koja je izmjene i pojasnila.

“Posjete će biti dozvoljene od 15 do 16 sati, svakim danom. Zasad vlada takva regulativa, od sat vremena, ali gledat ćemo da se uz preporuke specijalaca to i promijeni. U zasvisnosti od odjela gdje pacijent leži, biće prilagođene posjete vremenski, u broju članova porodice koji mogu doći, a posjete će biti dozvoljene i onima koje pacijent gleda kao saveznike u liječenju”, navela je.

U interesu pacijenta, dokotorica Kučukalić apeluje da posjetitelji poštuju red koji je objavljen i na web stranici Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu.

Kao stručnjak, naglasila je i ogromnu važnost koje posjete mogu imati za pacijente, te da je krajnje vrijeme bilo da se KCUS na ovaj način otvori i ka porodicama svojih pacijenata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!