Poslanik NSRS promijenio “3. dres”, DNS: “Mijenja stranke češće nego čarape”

Vijesti 08. maj 202217:26 2 komentara
SRNA

Dosadašnji samostalni poslanik iz Doboja u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavko Gligorić ubuduće će djelovati u Klubu poslanika Socijalističke partije (SP).

Gligorić je u Narodu skupštinu Republike Srpske ušao kao član DNS-a.

Gligorić, inače inžinjer saobraćaja, obavljao je ranije funkciju v.d. generalnog direktora Željeznica RS. Bio je potpredsjednik DNS-a, ali i funkcioner PDP 1999.

Predsjednik SP-a Petar Đokić je na konferenciji za novinare u Doboju zahvalio Gligoriću i njegovim pristalicama što su odlučili da politički angažman nastave u SP-u. On kaže da je Gligorić sa dva mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kao dugogodišnji rukovodni radnik u Željeznicama Republike Srpske, te aktivista dobojskog DNS-a imao značajan uticaj na razvoj Doboja i Republike Srpske. Gligorić je svoju odluku da političku aktivnost nastavi u SP-u obrazložio što se ova stranka zalaže za socijalnu pravdu, te ima fokus na mladim. Izrazio je očekivanje da ova stranke postigne uspjehe u narednom periodu.

DNS se oglasio saopćenjem u kojem je iznio i niz uvreda, nazivajući Gligorića “papkom na kvadrat”.

“Da je naša politička scena postala mala bara puna preletača koji mijenjaju stavove za večeru to smo znali, a evo Slavko Gligorić pokazuje da je moguće biti papak na kvadrat i mijenjati stranke češće nego čarape. Nekadašnji potpredsjednik DNS, predsjednik Glavnog odbora ove stranke i čovjek koji je zahvaljujući mjestu na njihovoj listi osvojio poslanički mandat pokazuje da je moguće u godinu i po dana čak dva puta ispasti papak. Gligorić je izgleda bio “gadljiv” na gubitak privilegija iz vlasti i po prelasku DNS u opoziciju on je u martu prošle godine prešao u NPS Darka Banjca, još jednog preletača. Očigledno za njegove apetite ni to nije bilo dovoljno pa se u ovom prelaznom roku odlučio za još jedan transfer – u SP Petra Đokića. Ne zna se kakva je ponuda u pitanju i čime će sad Gligorić opravdati ovu promjenu, ali se sa pravom možemo zapitati da možda preletanje nije samo stvar odluke već karakterna osobina”, naveli su iz DNS-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare