Potresne slike ispred UKC RS

Vijesti 02. jun 202210:17 > 11:16 0 komentara
N1

U Banjaluci na UKC RS jutros je dojavljenja bomba. Još jedna u nizu. Kako je vidljivo na potresnim fotografijama, ispred UKC u krevetima leže trudnice, bolesnici, a pored njih je i medicinsko osoblje.

Policija je završila posao i na UKC nije pronađena eksplozivna naprava, pa se ova zdravstvena ustanova vraća redovnom radu.

Razgovarali smo i sa građanima koje smo zatekli ispred UKC RS. Zabrinuti su, kažu, iako se dojave pokažu kao lažne.

“Došli smo danas na redovni pregled i terapiju. Čekamo da se završi pregled. Jučer je i u Prijedoru u školama dojavljena bomba. Bile su lažne, ali uznemiri stanovništvo”, rekao je Zoran Goronja koji je na UKC došao sa kćerkicom.

“Jutros sam došao i dovezao jednog pacijenta i morao se vratiti. Nažalost, šta reći, loša dešavanja. I ne bi trebalo zbog bolesnika koji leže tu, a i zbog pacijenta koji dolaze”, rekao je Dragan Trkulja.

Srpskainfo

Podsjetimo, bomba je dojavljena jutros i na Općinskom sudu u Sarajevu. Jučer je dojavljena i u OŠ Travnik, širom RS u školama, u Policijskim upravama KS,  a prethodnih dana mnogo dojava je bilo u školama u KS. Nakon pregleda ništa nije pronađeno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!