Potvrđeno iz Kremlja: “Tradicionalni” sastanak Dodika i Putina u St. Petersburgu

Vijesti 05. jun 202411:44 0 komentara
Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je nakon glasanja na izborima u Srbiji proteklog vikenda kako putuje u Rusiju na Sanktpeterburški ekonomski forum, gdje očekuje da će se susresti s predsjednikom Rusije Vladimrom Putinom. Potvrda sastanka stigla je iz Kremlja.

U najavi Putinovih aktivnosti na marginama foruma u St. Petersburgu, Dodik je spomenut kao jedan od stranih zvaničnika s kojim će razgovarati ruski predsjednik.

Još jedan kontakt koji je postao tradicionalan: predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik“, najavio je Yuri Ušakov, Putinom pomoćnik, podsjetivši da je posljednji susret lidera Rusije i Republike Srpske održan u Kazanju u februaru.

Dodik putuje u Rusiju sa novim-starim obećanjima: “RS neće dozvoliti BiH da na nivou cijele države uvede sankciji Moskvi”

Prema riječima pomoćnika Kremlja, lideri bi mogli razgovarati o “aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, stanju na Balkanu u cjelini, različitim pitanjima bilateralnih odnosa”.

Kazao je kako će se dotaknuti i rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih naroda o genocidu u Srebrenici, dodao je Ushakov, prenijela je ruska agencija TASS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!