Pozovimo 17006 i pomozimo Elvisu koji se trenutno bori za život u Turskoj

Vijesti 20. dec 202109:21 > 09:22
Pomozi.ba

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je hitni apel za prikupljanje sredstava za Elvisa Terzića Terzu. Terzu je bolest otrgla iz zagrljaja kćerkice Ajlin i u ovim momentima bori se za svoj život. Za njega je u funkciju stavljen broj 17006, kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Elvis je u petak, 17. decembra prebačen u Tursku specijalnim sanitetskim avionom, a u tom momentu nije se znalo hoće li uopšte preživjeti i let.

U trenutku ukrcavanja na avion, dobili smo poruku od Elvisove supruge Mirele koja nas je duboko potresla: “Dao mi je znak očima da me čuje, suza mu je krenula iz oka i pomjerio je ruku u mojoj ruci”.

Elvis je prije zaraze virusom COVID 19 bio zdrav mladi čovjek, sportista. Njegovi zdravstveni problemi počinju nakon prebolovanog virusa i od tada do danas nije poznato sa čime se njegovo tijelo bori.

On je trenutno u polusvjesnom stanju, ali na spomen njegove supruge i voljene kćerke Ajlin njegove oči reaguju, što nam daje nadu da će ponovo otvoriti oči i zagrliti svoju kćerkicu i voljenu suprugu.

Za početak njegovog liječenja potrebno je 33.000 eura, plus 8.500 eura za prevoz specijalnim sanitetskim avionom. Troškovi daljnjeg liječenja nisu poznati, osim što mogu biti enormno veliki, te se može raditi i o stotinama hiljada eura.

Pored poziva na broj 17006, Elvisu možete pomoći donacijama putem naše web platforme www.pomoziba.org ili uplatama putem žiro računa.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Komentari (0)

Vidi sve komentare