Pratite UŽIVO: Olujno nevrijeme se približava Bosni i Hercegovini

Vijesti 01. jul 202416:16 0 komentara
Promet.si

Crveni meteoalarmi su danas na snazi za zagrebačku i osječku regiju zbog očekivanog grmljavinskog nevremena koje se kreće prema Bosni i Hercegovini. Dodatno, narančasti meteoalarm je upaljen za riječku i dubrovačku regiju, dok se veliko nevrijeme očekuje već do 15 sati.

Olujne ćelije zahvatile su Sloveniju i u poslijepodnevnim satima premjestile su se na sjeverozapad zemlje, a trenutno se kreću prema sjeveroistoku. Ispred njih se stvaraju nove oluje.

U osječkoj regiji prognozira se lokalno grmljavinsko nevrijeme s prolazno olujnim vjetrom i tučom od 19 sati, uz minimalne temperature iznad 20 stupnjeva.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) upozorava na rasprostranjene i snažne oluje, s mogućom opasnošću od munja, tuče, bujica i olujnog vjetra.

Kako bi provjerili da li se olujno nevrijeme iz Hrvatske i Slovenije približava i vašem gradu u BiH, pratite uživo na linku OVDJE. 

Iz Agencije za vodno područje rijeke Save danas, 1. jula, stiglo je obavještenje o prognozi vanrednog hidrološkog stanja za period od 2. do 3. jula ove godine (utorak i srijeda).

Upozoravaju da je prognoziran porast vodostaja uslijed novih značajnijih padavina na većem dijelu vodnog područja rijeke Save u FBiH, posebno na slivovima Bosne, Sane, Drine i Tinje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!