“Pravdaši” organizovano dolaze u Sarajevo, moguć dolazak i Davora Dragičevića

Vijesti 07. sep 202119:27 0 komentara
N1

Dvadeseti protesti za “pravdu” biće održani u subotu u Sarajevu. Ko je i zašto ubio Dženana Memića i Davida Dragičevića, ko je zataškavao slučaj? Odgovore porodice i javnost čekaju godinama. Članovi Pravde za Davida iz Banjaluke se organizovano, autobusima, spremaju u Sarajevo. A moguće je da iz Austrije, nakon više od dvije godine u inostranstvu, na skup stigne i Davor Dragičević.

“Budi na strani istine i pravde”, poruka je uoči protestnog skupa za Davida i Dženana. Ujedno je ovo i poziv Banjalučanima i drugima da budu u subotu u 13 ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

“Suzana Radanović će već u Sarajevu biti 10.9. jer je pozvana u Tužilaštvo u svojstvu svjedoka. Suzana će se obratiti na protestima u subotu. Obratiće se i Davor, da li uživo ili na neki drugi način, vidjećemo, ima još dana”, rekao je Ozren Perduv.

Na pitanje reporterke N1 da li postoji mogućnost da da Davor dođe, Perduv je rekao: “Jedna od mogućnosti je da dođe”.

Uzvik pravda ponovo se čuo na Trgu Krajine. Pored članova grupe u jednom trenutku je prošao i gradonačelnik Banjaluke. Raniji zagrljaji i podrška iz perioda prije izbora izostali su, a izostao je i bilo kakav pozdrav. No, zašto izostaje aktivna istraga Tužilaštva BIH, koje je izuzelo predmet Dragičević.

“Pratićemo kako će se razvijati situacija oko glavne tužiteljke. Nije nama stalo do glavne tužiteljke, ko glavne tužiteljke, nama je stalo da tužilaštvo radi svoj posao”, rekao je Perduv.

Dok se tek otvara slučaj Dragičević, podignuta je optužnica u slučaju Memić. Članovi porodice kažu da su čekali 5 godina i izgubili strpljenje. Očekuju da se otvori istraga za ubistvo.

“Slušam već pet godina kako ja ne smijem zapostaviti svoj život, ali ja to ne mogu. Ja sam svoj život podredila ovoj borbi. Imala sam 20 godina kad se sve to desilo. Ko garantuje vama da se isto to sutra vama neće desiti? I mi smo imali miran život i onda se odjednom sve preokrene”, kazala je Arijana Memić, sestra Dženana Memića.

Niti je bilo saobraćajne nesreće u slučaju Memić, niti pljačke kuće u predmetu Dragičević, odlučni su ovi građani. Očekuju od Tužilaštva da istraži ko je smislio naknadne scenarije kako bi opravdao ubistvo.

Ovi ljudi više od 1300 dana traže pravdu, kažu neće odustati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!