Pravne zastupnice Diane Kajmaković regirale na tekst N1

Vijesti 31. jan 202315:01 1 komentar
N1

Na jučerašnji tekst N1 portala u vezi s tim da Tužilaštvo BiH najavljuje u narednim mjesecima optužnice zbog Sky aplikacije reagirale su advokatice Senka Nožica i Lejla Čović, punomoćnice Diane Kajmaković, tražeći demantij.

U objavljenom tekstu navodi se da je više od sto osumnjičenih iz 14 različitih agencija – policijski službenici, advokati, pa čak i jedan sudac, te tužiteljica – obuhvaćeni istragama koje se tiču Sky i Anom aplikacija.

Te informacije N1 televizija je dobila od Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Jedno od pitanja novinarke N1 u upitu Tužilaštvu BiH bilo je i: Da li postoje osobe u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine koje su pod nekom vrstom istrage, ili suspendovane, a zbog veze sa spornim aplikacijama?

Iz Tužilaštva BiH na to pitanje je odgovoreno: “Poznato je da je Ured državnog tužioca suspendirao tužiteljicu Kajmaković.”

Advokatice Nožica i Čović u demantiju upućenom N1 televiziji navode:

“Suprotno navodima naslova i sadržaja teksta, Kajmaković Diana je privremeno udaljena od vršenja dužnosti zbog disciplinskog postupka koji je pokrenut od strane Ureda disciplinskog tužioca pod brojem: UDT DD 012172/22 zbog disciplinskih prekršaja normiranih Zakonom o VSTV-u BiH- Dakle, Kajmaković Diana nije suspendovana s pozicije zamjenika glavnog tužioca zbog istrage koja se tiče Sky i Anom aplikacije kako se pogrešno navodi u tekstu objavljenom na vašem portalu.”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare