Praznik filmske umjetnosti i susreta večeras, po 29. put, počinje u Sarajevu

Vijesti 11. aug 202308:34 0 komentara
Anadolija

Večeras će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, po 29. put, početi Sarajevo film festival!

Traju posljednje pripreme, a postavljen je i crveni tepih.

SFF/Facebook
SFF/Facebook
SFF/Facebook
SFF/Facebook

U glavni grad stigli i još stižu brojni učesnici, a istovremeno sve vrvi i od turista. Neki od njih podijelili su svoje dojmove sa ekipom N1.

Brojimo sitno: Grad pun turista, karte za SFF se prodaju rekordnom brzinom

Već nekoliko dana građani užurbano kupuju ulaznice za filmske projekcije. Festival će biti otvoren premijerom filma Kiss the Future.

“To je veliki praznik filmske umjetnosti, ali i susreta među ljudima, praznik filmske industrije, gdje se pod prijatnim okolnostima i domaćinskim odnosima prema gostima stvaraju i poslovi. Ljudi ovdje planiraju budućnost i zajedničke projekte, to unaprijeđuje filmsku industriju ne samo u našoj regiji, nego u cijelom svijetu”, poručila je za N1 selektorica takmičarskog programa Rada Šešić.

Na 29. izdanju SFF-a biće prikazano više od 220 filmova iz cijelog svijeta, a čak 49 premijera iz regije Balkana. Projekcije filmova bit će prikazane na više od 30 lokacija u Sarajevu, a brojne projekcije biće prikazane i u Mostaru i Tuzli.

Ovogodišnje izdanje SFF-a trajat će do 18. augusta, kada će na zatvaranju festivala ispred Vječne vatre nastupiti ukrajinski elektronski dvojac Artbat.

Za sve one koji ove dane provode u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, važno je naglasiti da od danas počinju i izmjene u režimu javnog gradskog prevoza, a koje će trajati sve to kraja Festivala. Opširnije na linku ispod.

Ovo su promjene u javnom saobraćaju koje će trajati od danas do kraja SFF-a

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!