Predmet “Zenicatrans”: Podignuta optužnica protiv Fuada Kasumovića i drugih

Vijesti 14. mar 202216:09 0 komentara
FENA/Vehid Begunić

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i još 10 osoba u okviru predmeta "Zenicatrans".

Kasumović te  Drino Vahdet, Husaković Besim, Osmanović Zlatko, Baručija Kapidžić Almira, Mašić Asmir, Mehić Edin, Ormanović Mesud, Krivdić Amel, Kratina Abdulah i Đozo Amela terete se da su počinili više krivičnih djela i to: Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Prouzrokovanje stečaja, Krivotvorenje službene isprave i Nesavjestan rad u službi, kako je to pojedinačno navedeno u optužnici.

Obraćanje Kasumovića zasjenilo sjednicu Gradskog vijeća Zenica

“Ukoliko, i nakon što optužnica bude potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda Zenica, Tužiteljstvo će javnosti učiniti dostupnim i činjenični opis djela koja se osumnjičenima stavljaju na teret”, navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Kasumović je priveden 1. decembra prošle godine. Određen mu je jednomjesečni pritvor, ali je pušten nakon šest dana. Nakon toga, iznio je niz tvrdnji i pokušaju ucjene koje su izazvale burne reakcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!