Predsjednica GIK-a šalje poljupce i drži lekcije: Da sam mršavija pokazala bih

Vijesti 19. mar 202318:50 0 komentara
N1

Još nekoliko minuta ostalo je do zatvaranja birališta u Bijeljini. Oko 111 hiljada građana imalo je priliku da se izjasni o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića koji dolazi iz SDS-a. Dan je protekao uglavnom mirno uz tenzije na relaciji SDS – predsjednica Komisije za opoziv Dijane Savić Božić.

U svom posljednjem obraćanju medijima predsjednika Komisije za opoziv istakla je da je do 17:00 zabilježeno da je 43.265 birača iskoristilo mogućnost glasanja na referendumu odnosno 39,8%.

Stranka kojoj pripada aktuelni gradonačelnik Ljubiša Petrović, predsjednicu Komisije za sprovođenje opoziva proglasila je zvijezdom dana u Bijeljini. Njena obraćanja medijima obilježena su slanjem poljubaca pojedinim medijskim radnicima, tvrdnjom “da radnici komisije nemaju pečat” i da bi “da je mršavija koju kilu pokazala – gola sirotinja”.

Jutros je oštro članovima biračkog odbora objašnjavala zakonske odredbe koje određjuju položaj kabine za glasanje, a kada su joj pokušali replicirati jasno bi odgovorila: “Nema rasprave”.

Na ocjenu iz SDS odgovorila je da joj je drago.

“Ja vjerujem i mnogo mi je drago što sam za SDS zvijezda. Vjerujem da bi svakom godilo da bude zvijezda, ako me cijene”, istakla je ona.

SDS joj je zamjerio jer je, kako tvrde “više puta u svojim izjavama kazala da će današnji referendum biti završen opozivom gradonačelnika”, a ona im je poručila da radi transparentno.

“Komisija za sprovođenje opoziva sa mnom na čelu je potpuno transparentna. Od dana konstituisanja Komisije za opoziv ona radi u punom sastavu sa posmatračem koji je savjetnik Petrovića po ovlašćenju i ujedno član SDS. Znači svako postupanje Komisije je urađeno pred posmatračem iz SDS i savjetnikom gradonačelnika Petrovića to je Dragana Duvnjak”, rekla je zaključujući da to govori o transparentnosti.

“Možemo pričati i ovako i onako, mada meni nije jasno zbog čega sam ja politički protivnik”, upitala je, tvrdeći da je uvijek govorila kako će Komisija okončati postupak opoziva.

“Postupak opoziva će sigburno biti okončan, to je ono što javno govorim jer smo imali otvorene prijetnje da će biti spriječen postupak opoziva”, poručila je.

Na pitanje da li strahuje od mogućnosti da pojedini politički subjekti odbiju da priznaju rezultate opoziva istakla je da je uvjerena da će neko biti nezadovoljan.

“Ko god da izgubi vjerovatno će imati kritike”, zaključila je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!