Prekinuto ročište u predmetu “Džena Gadžun”: Zatraženo izuzeće tužioca

Vijesti 11. jan 202412:50 0 komentara
F.Z./N1

Ročište u predmetu "Džena Gadžun" danas je nastavljeno unakrsnim ispitivanjem majke preminule djevojčice Amile. No, nakon određenog vremena, advokat optuženog Suada Rožajca, Alen Nakić, zatražio je prekid i izuzeće tužioca.

Glavni pretres je prekinut, a biće nastavljen u četvrtak u 10 sati.

Podsjetimo, optuženi u ovom predmetu su troje ljekara Suad Rožajac, Jasmina Halimić-Alajbegović i Nina Jovanović, protvi kojih se vodi postak zbog smrti dvoipogodišnje Džene Gadžun iz Kaknja.

N1

Majka Amila svjedočila je i na prošlom ročištu, a uoči današnjeg ročišta oglasila se emotivnom porukom.

Suad Rožajc, optužen je za teško krivično djelo nesavjesno liječenje. Jasmina Halimić i Nina Jovanović za zloupotrebu položaja. Doktorica iz Zenice nije imala licencu za rad u Sarajevu. Tužilaštvo će, kako je najavljeno, ispitivanjem 22 svjedok, 15 vještaka i izvođenjem materijalnih dokaza 146, dokazivati da li su optuženi počinili krivično djelo na osnovu obdukcije, nalaza i dokaza.

N1

“Tužilaštvo će dokazati da zahvat nije bio hitan, kao i da roditelje djevojčice nisu bili dovoljno informisani o zahvatu, od strane optuženih”, naveli su ranije iz Tužilaštva KS.

N1

Suđenje je prekinuto i pretprošli put, a odgođeno je šest puta, najčešće zbog bolesti nekog od optuženih. Riječ je o slučaju koji je u fokusu bh. javnosti dvije godine. U novembru 2021. godine Dženi je oprisan spušteni očni kapak u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, nakon čega je došlo do komplikacija, dijete je palo u komu, kasnije preminulo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!