Preminula legenda Tuzle i zaljubljenik u golubove Enes Hadžiefendić Kengle: “Putuj druže stari, ostalo je prazno mjesto u kafiću”

Vijesti 16. okt 202414:30 0 komentara
Facebook

Tuzla je jučer izgubila jednog od svojih najpoznatijih sugrađana Enesa Hadžiefendića, poznatijeg kao Kengle, koji je preminuo nakon kratke i teške bolesti.

Prije samo dva dana bio je u komi, a njegova smrt potresla je mnoge koji su ga smatrali legendom grada, piše tuzlanski.ba.

Kengle je bio strastveni zaljubljenik u golubove i jedan od najpoznatijih golubara u Tuzli.

Njegova golubarnica, u kojoj je uzgajao oko 150 golubova, bila je njegov drugi dom. Svakodnevno je provodio vrijeme sa svojim pticama, vodeći računa o njihovom zdravlju i higijeni.

Dobitnik brojnih nagrada na takmičenjima, Kengle je s nostalgijom govorio o vremenima kada su golubari putovali širom bivše Jugoslavije i Evrope, razmjenjujući iskustva i ljubav prema ovim plemenitim pticama.

Mnogi građani oprostili su se od legende Tuzle putem društvenih mreža. Prisjećaju se brojnih razgovora s njim, ali i šala koje je govorio kako bi oraspoložio Tuzlake. Mnogi su ga nazvali “enciklopedijom Tuzle”.

“Putuj druže stari. Nekad smo putovali stopirajući, putovali ranim jutarnjim vozim za Ploče i bezbrojnim autobusima. Sada čekamo zadnju vožnju gdje nam nije potrebna karta niti rezervacija. Druže i tuzlanska Legendo, neka ti je rahmet i i vječni dženet”, naveo je jedan Tuzlak.

Emotivno se oprostila i jedna Tuzlanka.

“Ostalo je jedno mjesto prazno u kafiću Bingo (Tuš) gdje si sjedio sam i u tišini pozdravljao sve poznanike a ima nas dosta. Odmori se druže i čekaj nas na nekom boljem mjestu. El Fatiha.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!