Novi test za Osmorku: Ko će u državni Dom naroda?

Vijesti 17. jan 202316:33 0 komentara
N1

Komplikuje li se situacija pri izboru kandidata za Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta BiH? Tri imena, Džaferović, Softić i Džonlagić već su poznata, a po svemu sudeći i Kemal Ademović iz Naroda i Pravde.

No ko će zasjesti u petu fotelju? SDP je pripremio kandidatsku listu, no, po svemu sudeći i SBiH pledira na istu poziciju, i to sa kandidatom Džemalom Smajićem.

U javnosti se pojavio i listić kojeg potpisuju Irfan Čengić i Džead Hadžić, a na kome su predloženi za DN PS BiH u Klub Bošnjaka Elvir Karajbić i Dervišagić Edis.

Jugoslav Brdar trebao bi biti SDP-ov kandidat koji za Klub Hrvata, ukoliko dobije podršku to će biti jedini Hrvat u klubu koji ne dolazi iz stranke sa hrvatskim predznakom.

Do sada poznata imena za Klub Bošnjaka su Šefik Džaferović, Safet Softić i Dženan Đonlagić. Za Klub Hrvata Dragan Čović koji je sebe najavio, Marina Pendeš, Ivo Vincetić i Zdenko Ćosić. Poziciju očekuje i HDZ 1990.

U klubu Srba CIK je odlučio četiri SNSD-ova člana, Snježana Novaković Bursać, Radovan Kovačević, Sredoje Nović i Nikola Špirić, te jedini SDS-ov delegat Želimir Nešković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!