Prijetnje, kupovina glasova, cijepanje glasačkih listića: Šta je zabilježio MUP RS na izborni dan?

Vijesti 06. okt 202413:06 0 komentara
F.Z./N1

Štab Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske „Izbori 2024“ koji prati i preduzima mjere i radnje u cilju održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora zabilježio do podne je zabilježio više incidenata.

U Istočnom Starom Gradu sankcionisano je lice S.J. zbog počinjenog prekraša Ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tijelo. Naime, lice je prijavljeno da je oko 7:30 na biračkom mjestu u Hreši uputio prijetnje članu biračkog odbora.

Jedna prijava bilježi se i u Bratuncu i to protiv lica M.R. koje je, navodno, nudilo novac građanima u iznosu od 200 KM kako bi glasali za određene kandidate za načelnika opštine i odbornike.

U Tesliću je zabilježen pokušaj glasanja sa ličnom kartom drugog lica, a u Kozarskoj Dubici jedno lice odbilo je da nakon glasanja listić ubaci u predviđenu kutiju nakon čega je listić iznio sa biračkog mjesta i bacio u kantu za smeće.

Na po jednom biračkom mjestu u Zvorniku i Stanarima prijavljene su prijetnje osoblju koje sprovodi izborni proces, u Milićima je predstavnik jedne političke partije prijavio da se u Domu zdravlja izdaju potvrde licima da ne mogu samostalnog glasati, iako se, po njegovom sudu radi o licima koja su sposobna za taj čin.

U Derventi je birač pokidao svoj i suprugin glasački listić nakon što je upozoren da na biračkom mjestu ne smije razgovarati s njom, kako ne bi ometao izborni proces.

U Bijeljini je na četiri lokacije prijavljena zloupotreba mobilnih telefona i pokušaj fotografisanja glasačkih listića, a u Vlasenici je došlo do prekida glasanja na biračkom mjestu Piskavice zbog narušenog javnog reda i mira.

Sve informacije o izbornom danu pratite u našem LIVE BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!