Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić priveden u MUP KS

Vijesti 09. maj 202319:43 > 19:53 0 komentara

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić priveden je u večernjim satima u okviru akcije "Start".

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, pretresi su se vršili na više od 20 lokacija u Kantonu Sarajevo, a učestvovalo je oko 150 policijskih službenika.

F.Z./N1

U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila.

Veliki broj dokaznih materijala donesen je u prostorije MUP-a KS.

Stižu dokazi za osumnjičene u akciji “Start”: Među njima i načelnik Hadžibajrić

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara.

“Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od 10 fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima”, rečeno je ranije.

F.Z./N1

Podsjetimo, od jutros su se na različitim lokacijama vršili pretresi objekata koji se dovode u vezu sa načelnikom općine Stari Grad Ibrahimom Hadžibajrićem. Akcija se provodi pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Također, Općinski sud u Sarajevu potvrdio je danas optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa.

Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!