Profesorica Tanya Domi: Kontinuirano poricanje predstavlja nastavak genocida

Vijesti 11. jul 202315:25 0 komentara
Tanya Domi, Facebook

“Kontinuirano poricanje genocida među političarima Srbije predstavlja nastavak genocida u Bosni i Hercegovini i vrijeđa sjećanja na ubijene u Srebrenici, njihove preživjele i građane BiH”, izjavila je za N1 Tanya Domi, profesorica na Univerzitetu Columbia i bivša glasnogovornica OSCE-a u BiH, Tanya Domi.

Domi je za N1 prokomentarisala izvještavanje u režimskim medijima Srbije, posebno program Informer TV-a koji je u potpunosti posvećen negiranju genocida upravo danas, na dan godišnjice onoga što se često u stranim medijima naziva najgorim zločinom na evropskom tlu od Drugog svjetskog rata.

Prokomentarisala je izjave Aleksandra Šešelja, zamjenika Srpske radikalne stranke, kojeg je nazvala “lažovom”.

Međunarodni sud je presudio da je Srebrenica zaista bila genocid osudivši i Mladića i generala Krstića. Ogromni napori da se prikriju ovi zločini su očigledni a obzirom na premještanje tijela i dijelova tijela na više od 80 masovnih grobnica, a Vlada Srbije je sarađivala u pronalaženju ostataka pronađenih na teritoriji Srbije. Šešeljevi komentari odvlače pažnju, ali ne mogu biti dalje od istine”, izjavila je ona.

Sve dok političari Srbije negiraju činjenice o ovom gnusnom zločinu, svi građani Srbije su primorani da snose ovaj strašni teret. Vrijeme je da prestanete s lažima i suočite se sa istinom”, komentar je profesorice Tanye Domi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!