Protesti ispred OHR-a: Visoki predstavnik vodi diskriminirajuću politiku

Vijesti 25. apr 202316:49 0 komentara

Neformalna grupa građana pod nazivom "ReSTART" organizator je protesta ispred zgrade OHR-a. Protesti su najavljeni, kako kažu, zbog secesionističkih najava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i nezadovoljstva potezima međunarodne zajednice u BiH, odnosno visokog predstavnika Christiana Schmidta, i najave korištenja bonskih ovlaštenja.

Manja grupa građana ispred zgrade OHR je za N1 kazala da su tu jer OHR vodi dikriminirajuću politiku u BiH, posebno prema Bošnjacima.

“Ja sam uvijek solidaran po pitanju države BiH i ne interesuje me ko organizuje proteste i koja stranka. Meni je žao da Sarajevo koje ima 500 hiljada stanovnika, da dođe ovako mala grupa građana. Onda kažu da je umoran narod od politike, to se ne umara”.

“Jel ovo država BiH? Ja mislim da nije. Bitno je da nam bude bolje. Ne trebamo gledati nacionalost. U EU bolja prava ima pas od nas. Nisam se za ovo borio. Ja 32 godine ne radim. Ubijaju nas psihički 30 godina. Ili nas pobijete, ili nam dajte da živimo”, kaže jedan od prisutnih građana.

“Nametnuli su nam umjesto izbora izmjenu izbornog zakona. Ja da imam čarobni štapić pa da ponovimo izbore pa da vidimo šta bi onda bilo. Oni hoće komad zemlje, Srbija sebi, Hrvati sebi. Bošnjaci, valjda što su većina, ne odgovaraju. Samo zavadi pa vladaj.”

“Protestujemo zbog postupka OHR koji na naki diskriminirajuću način vodi politiku u BiH u odnosu na bošnjački narod u BiH”, rekao je jedan od nezadoboljnih građana.

Sve bitne informacije o protestima ispred OHR-a pratite na našem BLOGU.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!