Prva fotografija Fadila Novalića sa novim advokatskim timom: “Neka nam i ovo iskušenje…”

Vijesti 09. mar 202407:46 0 komentara
Facebook

Fadil Novalić, bivši premijer bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora u aferi "Respratori". Iako je trebao na odsluženje kazne, on je odlučio iskorisitit pravne i zakonske mehanizme s ciljem da se izvršavanje kazne zatvora odgodi. U tom procesu sada učestvuje novi advokatski tim na čelu sa Senadom Pećaninom, koji je ujedno i nekadašnji novinar.

Novalić je objavio fotografiju nakon što je izabrano novog advokata.

“Pravda je temelj koji se ponekad uruši, ali čvrsta vjera u Boga snaga je koja se odupire svim nepravdama i životnim olujama. A mi u najtežim trenucima otkrijemo svoju snagu.

Zahvaljujući toj snazi i vjeri, ja ostajem dosljedan istini i ponosan što pripadam svom narodu. Pripadam onima koji ni po cijenu slobode nikada nisu dozvolili da im se pripiše uloga podanika.

Hvala vam dragi prijatelji za ogromnu podršku koju mi dajete i vašu vjeru da ovo nije samo moja borba, već i borba za očuvanje dostojanstva.

Neka nam i ovo iskušenje posluži kao još jedan podsjetnik da se hrabro nastavimo suprotstavljati teškim izazovima i čuvati svoj identitet.
Oni koji su ovo gnusno djelo proveli, nisu ga nikad ni imali”, napisao je Novalić.

A šta će novi advokatski tim na čelu sa Pećaninom uraditi u narednom periodu pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!