“Prvo prebrojte Doboj, ako poništite izbore 20.000 građana dolazi ispred CIK-a”

Vijesti 13. okt 202211:37 8 komentara
N1

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić poručio je u otvorenom pismu predsjedniku Centralne izborne komisije BiH Suadu Arnautoviću da je iznio "lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija" te da će, ukoliko danas ne bude prebrojavan prvo Doboj već poništeni izbori u ovom gradu, odreagovati nizom mjera, među kojima su peticija za smjenu Arnautovića, kolektivna tužba i protesti ispred CIK-a.

“Zanemarili ste činjenicu da je Gradska izborna komisija Doboj sve radila prema vašim instrukcijama i uputama. Tokom primopredaje materijala, sve je navedeno, a vi ste svjesno i namjerno ćutali do dana prebrojavanja. Iznijeli ste takvu lavinu laži i optužbi na račun Dobojlija, da ja, prvi čovjek grada, nemam pravo ćutati na iste”, istakao je Јerinić.

Prema njegovim riječima, ukoliko CIK danas ne bude prebrojavao prvo Doboj već budu poništeni izbori u Doboju, kako je čuo da je dogovoreno sa Christianom Schmidtom, Arnautović može očekivati sljedeći odgovor:

“Peticiju 20.000 Dobojlija ka Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH za vašu smjenu, zatim kolektivnu tužbu 20.000 Dobojlija protiv Suada Arnautovića. I do Strazbura ćemo ići, čast svojih građana ne dam. Protest 20.000 Dobojlija ispred CIK-a”, naglasio je Јerinić.

Poručio je kako su Dobojlije časno i pošteno obavile svoju građansku dužnost.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare