Puhalo odgovorio Forti: Zašto je na spomeniku 524, a ne 1.601 ime ubijene djece?

Vijesti 19. maj 202219:33 > 19:38 3 komentara
N1

Psiholog Srđan Puhalo reagirao je na izjavu premijera Kantona Sarajevo i predsjednika Naše stranke Edina Forte koju je dao tokom gostovanja na N1

Forto je, podsjetimo, kazao:  “Zato što boli. Neke stvari se moraju isporučiti na puno taktičniji način ljudima koje to boli. Nećete nekome prići i pitati nešto tako što ćete mu gurnuti prst u oko. Način na koji je prvo Puhalovo pitanje isporučeno bila je suštinska provokacija”, kazao je Forto referirajući se na Puhalovu objavu u kojoj je propitivao “broj ubijene djece Sarajeva”.

Forto nije dugo čekao na odgovor: “Problem je Puhalo i njegovo pitanje, a nije problem sto u centru Sarajeva na spomeniku ubijenoj djeci stoji 524 imena, a svi govore o 1.601 ubijenom djetetu!!!” napisao je Puhalo na svom profilu.

Puhalo je podsjetimo, kazao, da je na ovaj način htio da ukaže na nesposbnost državnih institucija da dokumetiranju broj žrtava rata u BiH.

Nakon objave, psiholog je dobio brojne prijetnje i uvrede. Mnogi su mu zamjerili što je pitanje postavio na neprikladan način i u neprikladnom terminu.

Forto o zapuštenim sarajevskim površinama: “Dešava nam se proljeće!”

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare