Puljić: Zamislite kako je Hrvatima na područjima Vrhbosanske nadbiskupije

Vijesti 06. sep 202116:0922 komentara
Vinko Puljić
Izvor: Vinko Puljić (FENA)

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio je u ponedjeljak vrhbosanskog nadbiskupa i kardinala Vinka Puljića, koji je upozorio kako u Bosni i Hercegovini još uvijek nema jednakopravnosti među tamošnjim narodima pa je pomoć tamošnjim Hrvatima i dalje neophodna.

“Održali smo sastanak na temu života u Vukovaru i Hrvata u BiH. Još postoji velika potreba za osiguranjem normalnog života na ratom pogođenim područjima u Hrvatskoj, a možete zamisliti kako je onda u BiH, poglavito na područjima Vrhbosanske nadbiskupije”, izjavio je nakon sastanka Penava i obećao da će Vukovar pomoći koliko može Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Po riječima Puljića, budući da Crkva nema izvora prihoda, pomoć joj je jako važna jer na taj način može provesti brojne projekte.

Dotaknuvši se trenutne situacije u BiH, Puljić je ocijenio situaciju u toj državi delikatnom jer nema jednakopravnosti na političkoj niti na administrativnoj razini.

“Tamo gdje smo manjina tamo smo posebno pod upitnikom, kako sačuvati jednakopravnost i opstojnost i kako osigurati prihode potrebne za život”, rekao je Puljić ocijenivši da u BiH država “nije uspostavljena pravno nego stranački, a narod nema jednaka prava”.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije, sa sjedištem u Vukovaru, osnovana je u veljači prošle godine kao neprofitna organizacija usmjerena na humanitarno i socijalno djelovanje i provedbu projekata na području Hrvatske i Vrhbosanske nadbiskupije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar