Radončić nagovijestio ko bi ga mogao zamijeniti na mjestu predsjednika SBB-a

Vijesti 06. aug 202118:00 > 18:59 4 komentara

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić u je u Danu uživo na N1 nagovijestio ko bi mogao biti njegov nasljednik na poziciji predsjednika ove stranke. To je aktuelni federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Na upit voditeljice Emele Burdžović-Slipičević na čemu je angažovan posljednjih mjeseci, Radončić je odgovorio da radi jednu internu, tihu reorganizaciju SBB-a.

“Ja kao industrijalac moram napraviti petogodišnji plan razvoja kompanije Avaz, kao konsultant. Radimo na dva mega projekta, na jednom tornju od 40 spratova i jednom stambeno-poslovnom kompleksu pored sadašnjeg hotela Radon Plaza. Time sam se najviše bavio”, kazao je Radončić za N1.

Govoreći o svom povlaćenju sa pozicije predsjednika SBB-a, naš sagovornik je kazao da 99 posto članova organizacije ne želi da se Radončić povuče sa liderske pozicije u stranci.

“Imate moju prirodnu potrebu da stranku preuzme jedna mlađa generacija političara. Gospodin Džindić je čovjek koji ima odlične rezultate u namjenskoj industriji. Iskusan je, mlad je, komunikativan, nije konfliktan, ima dobre međukoalicione odnose i ono što je sigurno jeste da će Džindić u narednom periodu, ako ostane pri tom dogovoru, biti sve značajnija ličnost u SBB-u”, naveo je Radončić.

Na upit voditeljice Burdžović-Slipičević hoće li Džindić biti ono što je Radončić sada, lider SBB-a je odgovorio:

“Ja se nadam, kada prođu sve kongresne procedure, prije toga kandidiranja, da hoće”, naveo je Radončić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare