Brojna sarajevska naselja cijeli dan bez vode: Radovi još uvijek traju, a ne zna se ni kad će završiti

Vijesti 11. feb 202421:52 0 komentara
Facebook

Cijeli dan traje agonija građana glavnog grada Bosne i Hercegovine. Više naselja od ranih jutarnjih sati je bez vode. I u ovim momentima radnici KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u krugu izvorišta Bačevo vrše popravak kvara na glavnom potisnom cjevovodu DN 800.

Iz ViK-a navode da pozicija, vremenski uvjeti, kao i sigurnosne mjere koje je potrebno poduzimati tokom radova kako ne bi ugrozili sigurnost radnika, predstavljaju otežavajuće okolnosti koje su dovele do toga da radovi još traju.

“Tokom sanacije već identifikovnih mjesta isticanja uočena su uzdužna kapilarna napuknuća u donjem dijelu cjevovoda na površini veličine cca 1,5 m x 0,5 m. Nakon toga radnici su pristupili izradi čeličnog segmenta te montaži i zavarivanju “, navode iz ViK-a.

Dodaju da su ekipe KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo su od ranih jutarnjih sati na terenu gdje rade sve što je u njihovoj mogućnosti da se ovaj zahtjevan zahvat uspješno privede kraju.

“Zbog ovih radova isporuka vode vrši se pod smanjenim pritiskom što podrazumijeva da je u pojedinim dijelovima grada na višim kotama i na višim spratovima došlo do prekida vodosnabdijevanja”, ističu iz ViK-a.

Potpunu normalizaciju u vodosnabdijevanju, dodaju, očekuju po završetku radova o čemu će obavijestiti korisnike. Ranije su naveli da se normalizacija očekuje u večernjim satima, koji upravo i jesu.

“Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Molimo potrošače za razumijevanje i strpljenje”, poručili su.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!