Ramić: “Trojka” je optuživala SDA za nešto što ona radi

Vijesti 29. jan 202418:16 0 komentara
N1

Poslanik SDA u Predstavničkom domu PS BiH Edin Ramić danas je u Danu uživo govorio o aktuelnim političkim pitanjima u BiH, nakon nedavnog sastanka u Laktašima i današnjeg u Sarajevu između predstavnika vladajuće koalicije.

Košarac rekao da je fokus na priči o realizaciji dogovora iz Laktaša?

Radi se o tome da je bio prethodno sastanak u Laktašima gdje su bila različita tumačenja tog sastanka. Nakon toga smo došli u situaciju da je rečeno da je sastanak snimljen pa će i to izaći u javnost. Vladajuća koalicija se treba dogovoriti zajednički šta će javnosti reći. Interpretacija sastanka u Laktašima je bila različita; SNSD i HDZ su smatrale da su stvari dogovorene, Trojka da je načelno dogovoreno“, kazao je Ramić i dodao:

Više su bili za to da se ne dogovore, nego da se dogovore. Mislim da nemaju kapacitet da budu pregovarači sa HDZ-om i SNSD-om. Oni nemaju znanja da bi postigli kvalitetan dogovor“.

Ramić ističe da je “Trojka” optuživala SDA za sve ono što upravo oni rade.

Oni su u početnim svojim razgovorima kazali da su oni novi pregovarači, da mi nismo znali sa SNSD-om i HDZ-om, da će oni nama to pokazati kako se to radi. Bila je priča da se sa SDA ne može postići dogovor jer SDA iznevjeri bilo kakav dogovor“.

Onda smo došli u situaciju da je HDZ i SNSD izašli i kazali da su postigli dogovor sa Trojkom, i ispostavlja se da je Trojka optuživala SDA za nešto što ona radi i da ne zna razgovarati sa HDZ i SNSD-om“.

Ramić je također istakao da su “oni bili najbliži dogovoru” i dodao:

“Jedino što su oni dobili jeste to da spriječe odluku OHR-a o nametanju tehničkih izmjena Izbornog zakona”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!