Rasprava u britanskom parlamentu: Ne smije se dozvoliti raspad BiH!

Vijesti 09. nov 202118:25 > 19:01 0 komentara
Parlament Velike Britanije (N1)

Zastupnički dom britanskog parlamenta danas je na zahtjev Anthonyja Mangnalla, zastupnika iz redova Konzervativaca, održao hitnu raspravu o stanju u Bosni i Hercegovini. Na pitanja zastupnika odgovarao je ministar za Bliski istok i Sjevernu Afriku James Claverly.

U raspravi u kojoj je učestvovalo dvadesetak zastupnika moglo se čuti da se nipošto ne smije dozvoliti da se desi raspad Bosne i Herecegovine, da se mora spriječiti bilo kakav sukob, te da se mora učiniti sve da budu kažnjeni oni koji ugrožavaju stabilnost Bosne i Hercegovine.

Zastupnici su također pozvali Vladu da bude što aktivnija u našoj zemlji. Ministar James Cleverly, koji je zastupao ministarstvo vanjskih poslova u ovoj raspravi, kazao je kako će UK uraditi sve kako bi podržala rad visokog predstavnika, koji je pozvan da idućeg mjeseca dođe u London na sastanke o stanju u Bosni i Hercegovini.

Cleverly je također kazao kako će se o stanju u BiH na zahtjev UK raspravljati i na sastanku ministara vanjskih poslova NATO-a koji će se krajem ovog i početkom idućeg mjeseca održati u Rigi u Latviji.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!