Radovan Kovačević: Danas smo sigurno ušli u uvod kraja BiH

Vijesti 16. okt 202313:59 6 komentara
F.Z. / N1

Predsjedniku RS Milorad Dodiku danas je održano ročište u Sudu Bosne i Hercegovine gdje je odbio da se izjasni o krivici te je opet pokazao nepoštovanje prema Sudu. Stranačkom šefu danas je u Sudu BiH stigla velika podrška od zvaničnika iz Vijeća ministara, ali i Parlamentarne skupštine BiH.

Medijima se obratio Radovan Kovačević, portparol SNSD-a, koji je kazao da se “Dodiku sudi zbog onoga što je radio i što po Ustavu piše da je njegov posao.”

“Potpuno je očigledno da je cilj ovog procesa da se ponizi Republika Srpska. Ponizit će se oni koji su htjeli da ponize Republiku Srpske. Njemu neko pokušava da sudi zbog onoga što je radio i što po Ustavu piše da je njegov posao”, rekao je Kovačević, i poručio: “Danas smo sigurno ušli u uvod kraja BiH.”

Rekao je i da nikada ovdje nije suđeno višem zvaničniku, te da ne govori ni o kakvim samoupravama, već o predsjedniku RS.

“Druga stvar, ne postoji nijedan građanin RS, možda samo Igor Crnadak koji kaže da se ovdje ne sudi RS. Dodika nije niko ovdje doveo jer je uradio nešto što mu se prohtjelo, nego su ga optužili što je uradio da mu po Ustavu piše da je obaveza”, kazao Kovačević.

“Halal bilo”

Đorđe Radanović iz Udruženja Srba Federacije BiH, rekao je da “ako iko kaže da se ovdje pošteno sudi – halal bilo”.

“Predali smo zahtjev da 24. avgusta protestujemo ovdje, MUP KS nije dao. Ako je problem Sarajevu da dođe 8.000, a pokazalo se da jeste,  ovdje sam da kažem da nema Srbina u Sarajevu koji će reći da je ovo politička optužnica koja je nabrzinu napravljena, jer se čovjek jednostavno suprostavio nekim ljudima”, rekao je Radanović.

Podsjetimo, završeno je ročište predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Kako javlja reporterka N1, Dodik je iskazao nepoštovanje prema sutkinji i se nije izjasnio o krivici.

Sutkinja je zaključila da Dodik svojim ponašanjem ne poštuje sud i poručila da ne izjašnjavanjem ustvari negira krivicu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare