Reakcija iz RS na Mehmedovićevu izjavu o “genocidašima i UZP-u”

Vijesti 21. dec 202119:59 > 20:04 10 komentara
Šemsudin Mehmedović
Šemsudin Mehmedović (N1)

Nečuvena je drskost i bezobrazluk poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Šemsudina Mehmedovića koji "genocidašima naziva jedan narod", izjavila je Srni delegat u Domu naroda državnog parlamenta Dušanka Majkić.

Majkić je ocijenila da samo u ovakvoj BiH Mehmedović može vršiti tako značajnu funkciju poslanika, umjesto da “odgovara za ono što je počinio u ratu”.

Mehmedović je danas upozorio da se BiH sprema kiparski model i da Tužilaštvo BiH treba pokrenuti istragu protiv EU zvaničnika.
“Samo sa USA i UK voditi pregovore. Ne pregovarati sa EU. EU nas je na isti način prodala 1992. i isporučila ‘genocidašima’ i UZP-u. Milanović je očito trbuhozborac EU koja je sa ovim samu sebe izbacila iz pregovora”, objavio je na zvaničnom Facebook nalogu poslanik SDA.

Majkićeva je u reakciji istakla da Mehmedović i njemu slični moraju shvatiti da se mijenja odnos međunarodne zajednice prema narodima u BiH, koja je godinama bez ikakve objektivnosti podržavali bošnjačku politiku.

Dušanka Majkić (N1)

Ona je navela da su Srbi i Hrvati u proteklih 26 godina dejtonske BiH mogli svašta da čuju od Mehmedovića, od ostalih članova SDA, ali i lidera te političke partije Bakira Izetbegovića, te da ovo nije ni prvi, ni posljednji put da su pripadnici srpskog i hrvatskog naroda grubo vrijeđani i nazivani svakakvim imenima.

Majkiće je zaključila da “nevjerovatna ogorčenost posljednjim izjavama Mehmedovića” govori da se on i njegova stranka polako bude iz dugogodišnjeg sna koji su proveli čekajući da im neko izvan BiH napravi državu prema njihovim zamislima i željama.

“Da nije tako, da nisu bili sigurni da će međunarodna zajednica unaprijed i bez ikakvog povoda osuditi Srbe i Hrvate u BiH, Bošnjaci bi sjeli za sto i u partnerskim odnosima rješavali jedno po jedno otvoreno pitanje u ovoj zemlji”, ukazala je Majkić.

Sanja Vulić (FENA/Almir Razić)

Vulić: Sarajevo okovano mržnjom

Poslanica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da je teško sarađivati sa “ostrašćenim ljudima, poput bošnjačkih političara, koji vode bolesnu kampanju protiv svakog ko ne mrzi kao što to čini političko Sarajevo”.

“Sarajevo je okovano mržnjom. Rječnik koji koristi Šemsudin Mehmedović je skandalozan i zaslužuje svaku osudu i krajnji oprez drugih naroda”, rekla je Vulić.

“Svaka dosadašnja kriza bila je uzrokovana bošnjačkom politikom i njihovim stranim izvođačima radova”, zaključila je ona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare